Zonnepanelen

Zonnepanelen kunnen in Nederland zeer rendabel zijn. Moderne zonnepanelen functioneren namelijk ook prima in minder of bewolkt weer. Het geld dat u op uw spaarrekening bij de bank heeft staan levert hooguit een paar procent rente per jaar. Moderne zonnepanelen kunnen zich al binnen 8 jaar terugverdienen en hebben een levensduur van meer dan 25 jaar. Het rendement zal daarom uiteindelijk een stuk hoger liggen dan wanneer u het geld op de bank laat staan.

Zonnepanelen wekken stroom op door lichtinval op de zonnecellen. Deze zonnecellen zitten achter een glazen plaat. Andere benamingen voor zonnepanelen zijn licht-paneel of PV-paneel (photo-voltaisch paneel). Om de opgewekte stroom om te zetten wordt een omvormer gebruikt. Deze wordt aangesloten op de zonnepanelen. Met een omvormer wordt de opgewekte stroom teruggeleverd aan het stroomnet.

Op Woonbewust.nl vind je veel informatie en de meest gestelde vragen over zonne-energie. Zo heb je alle kennis bij de hand wanneer je na denkt over het aanschaffen van zonnepanelen.

Meer over zonnepanelen

Is mijn dak geschikt? Hoeveel zonne-energie kan ik opwekken en wat is het rendement? Veel voorkomende vragen, waarbij een adviseur van een zonnepanelen leverancier u kan helpen. De adviseur uit uw eigen regio komt bij u thuis en berekent gratis en vrijblijvend voor u wat uw rendement zal zijn. Via Woonbewust kunt u vrijblijvend en kosteloos zo'n gesprek aanvragen.

Zonne-energie is de stralingsenergie die de zon afgeeft. Deze energie bestaat zowel uit warmte als licht. De warmte-energie is met name in de zomer en bij mooi weer te gebruiken. Oók in de winter, en zélfs in ons regenachtige en bewolkte landje is altijd energie met de zon op te wekken. Goed om te weten voor de mensen die denken dat het niet rendabel is om zonne-energie op te wekken in Nederland!

Middels de Woonbewust rendement calculator kunt u bekijken wat zonnepanelen op uw woning gaan opleveren. Met een zonne-energie systeem wekt u zorgeloos uw eigen groene energie op en kunt u flink besparen op uw energiekosten. Daarnaast draagt u een stukje bij aan een duurzamer Nederland en heeft u geen last meer van toekomstige prijsstijgingen van energieleveranciers.

Er zijn verschillende regelingen die het interessant maken om nu te investeren in de aanschaf van zonnepanelen. Zo is er ook in 2017 een btw teruggave regeling, zijn er subsidies voor het MKB en zijn er diverse duurzaamheidsleningen. Op deze pagina vind je een overzicht van de actuele subsidies en overige regelingen.

Wilt u meer weten over zonnepanelen? Woonbewust.nl geeft antwoord op groot aantal vragen over zonnepanelen en zonne-energie. Bijvoorbeeld over de efficiency, rendement, subsidies, prijzen en kosten en de installatie.

Blog berichten

Op ons blog vind je actuele artikelen over zonne-energie en het gebuik of de installatie van zonnepanelen.

  • Geplaatst op 23-11-2015

    Bij het bouwen of verbouwen van je woning is het altijd handig om experts en adviseurs te raadplegen. Zo weet je zeker dat je goed voorbereid bent en de verbouwing van het huis goed verloopt. Ook bij het isoleren van je woning is het raadzaam een isolatieadviseur om advies te vragen. In dit blog wordt uitgelegd wat een isolatieadviseur precies doet en waar je op kunt letten.

  • Geplaatst op 29-11-2013

    10 Interessante feiten over zonne-energie. Wat is bijvoorbeeld de kracht van één uur zon? Wist u dat PV-cellen in zonnepanelen niet per sé direct zonlicht nodig hebben om te werken?

  • Geplaatst op 11-12-2013

    De zon word al duizenden jaren gebruikt als bron van warmte en energie. Maar het gebruik van zonne-energie om warmte of energie op te wekken en vervolgens te gebruiken doen we nog maar een paar eeuwen.