Zonnepanelen

Zonnepanelen kunnen in Nederland zeer rendabel zijn. Moderne zonnepanelen functioneren namelijk ook prima in minder of bewolkt weer. Het geld dat u op uw spaarrekening bij de bank heeft staan levert hooguit een paar procent rente per jaar. Moderne zonnepanelen kunnen zich al binnen 8 jaar terugverdienen en hebben een levensduur van meer dan 25 jaar. Het rendement zal daarom uiteindelijk een stuk hoger liggen dan wanneer u het geld op de bank laat staan.

Zonnepanelen wekken stroom op door lichtinval op de zonnecellen. Deze zonnecellen zitten achter een glazen plaat. Andere benamingen voor zonnepanelen zijn licht-paneel of PV-paneel (photo-voltaisch paneel). Om de opgewekte stroom om te zetten wordt een omvormer gebruikt. Deze wordt aangesloten op de zonnepanelen. Met een omvormer wordt de opgewekte stroom teruggeleverd aan het stroomnet.

Op Woonbewust.nl vind je veel informatie en de meest gestelde vragen over zonne-energie. Zo heb je alle kennis bij de hand wanneer je na denkt over het aanschaffen van zonnepanelen.

Meer over zonnepanelen

Is mijn dak geschikt? Hoeveel zonne-energie kan ik opwekken en wat is het rendement? Veel voorkomende vragen, waarbij een adviseur van een zonnepanelen leverancier u kan helpen. De adviseur uit uw eigen regio komt bij u thuis en berekent gratis en vrijblijvend voor u wat uw rendement zal zijn. Via Woonbewust kunt u vrijblijvend en kosteloos zo'n gesprek aanvragen.

Zonne-energie is de stralingsenergie die de zon afgeeft. Deze energie bestaat zowel uit warmte als licht. De warmte-energie is met name in de zomer en bij mooi weer te gebruiken. Oók in de winter, en zélfs in ons regenachtige en bewolkte landje is altijd energie met de zon op te wekken. Goed om te weten voor de mensen die denken dat het niet rendabel is om zonne-energie op te wekken in Nederland!

Middels de Woonbewust rendement calculator kunt u bekijken wat zonnepanelen op uw woning gaan opleveren. Met een zonne-energie systeem wekt u zorgeloos uw eigen groene energie op en kunt u flink besparen op uw energiekosten. Daarnaast draagt u een stukje bij aan een duurzamer Nederland en heeft u geen last meer van toekomstige prijsstijgingen van energieleveranciers.

De Rijksoverheid kent geen subsidieregeling meer voor de aanschaf van zonnepanelen. Sommige gemeenten en provincies wel. Met het wegvallen van subsidies vanuit de rijksoverheid zijn er binnen diverse provincies subsidieregelingen in het leven geroepen. Op deze pagina vindt u een overzicht.

Wilt u meer weten over zonnepanelen? Woonbewust.nl geeft antwoord op groot aantal vragen over zonnepanelen en zonne-energie. Bijvoorbeeld over de efficiency, rendement, subsidies, prijzen en kosten en de installatie.

Blog berichten

Op ons blog vindt u actuele artikelen over zonne-energie en het gebuik of de installatie zonnepanelen.

  • Geplaatst op 08-04-2015

    Het lijkt een idee uit de toekomst, maar toch is het al zover: zonnepanelen die verwerkt worden in wegen en fietspaden. Natuurlijk liggen er dan niet dezelfde zonnepanelen op de grond die je ook op de daken ziet liggen. Er zijn meerdere manieren om zonnepanelen te verwerken. In dit blog wordt uitgelegd hoe dit precies werkt en wat de voor- en nadelen zijn van deze nieuwe ontwikkeling.

  • Geplaatst op 09-06-2014

    Zonnepanelen zijn niet alleen geschikt voor particulieren, maar ook voor de zakelijke markt. Als ondernemer kun je investeren in zonne-energie voor je bedrijf. Er zijn een aantal fiscale voordelen en subsidies m.b.t. de aanschaf van zonnepanelen. Deze maken het voor een ondernemer aantrekkelijker om in groene stroom te investeren. Bovendien is zonne-energie milieuvriendelijk en duurzaam. Wat de voordelen precies zijn en hoe je zoiets aanpakt lees je in dit blog.

  • Geplaatst op 23-06-2014

    Zonnepanelen zijn op talloze manieren te plaatsen. Je hoeft dus niet per se zonnepanelen op het dak te plaatsen om gebruik te maken van zonne-energie. Tegenwoordig zijn ze toepasbaar op vele verschillende manieren, bijvoorbeeld ook in of op vervoersmiddelen zoals auto’s en vliegtuigen. Daarnaast zijn zonnepanelen ook toepasbaar in verschillende apparaten. In dit blog wordt verteld wat voor toepassingen er zijn voor zonnepanelen.