Zonnepanelen

Zonnepanelen kunnen in Nederland zeer rendabel zijn. Moderne zonnepanelen functioneren namelijk ook prima in minder of bewolkt weer. Het geld dat u op uw spaarrekening bij de bank heeft staan levert hooguit een paar procent rente per jaar. Moderne zonnepanelen kunnen zich al binnen 8 jaar terugverdienen en hebben een levensduur van meer dan 25 jaar. Het rendement zal daarom uiteindelijk een stuk hoger liggen dan wanneer u het geld op de bank laat staan.

Zonnepanelen wekken stroom op door lichtinval op de zonnecellen. Deze zonnecellen zitten achter een glazen plaat. Andere benamingen voor zonnepanelen zijn licht-paneel of PV-paneel (photo-voltaisch paneel). Om de opgewekte stroom om te zetten wordt een omvormer gebruikt. Deze wordt aangesloten op de zonnepanelen. Met een omvormer wordt de opgewekte stroom teruggeleverd aan het stroomnet.

Op Woonbewust.nl vind je veel informatie en de meest gestelde vragen over zonne-energie. Zo heb je alle kennis bij de hand wanneer je na denkt over het aanschaffen van zonnepanelen.

Meer over zonnepanelen

Is mijn dak geschikt? Hoeveel zonne-energie kan ik opwekken en wat is het rendement? Veel voorkomende vragen, waarbij een adviseur van een zonnepanelen leverancier u kan helpen. De adviseur uit uw eigen regio komt bij u thuis en berekent gratis en vrijblijvend voor u wat uw rendement zal zijn. Via Woonbewust kunt u vrijblijvend en kosteloos zo'n gesprek aanvragen.

Zonne-energie is de stralingsenergie die de zon afgeeft. Deze energie bestaat zowel uit warmte als licht. De warmte-energie is met name in de zomer en bij mooi weer te gebruiken. Oók in de winter, en zélfs in ons regenachtige en bewolkte landje is altijd energie met de zon op te wekken. Goed om te weten voor de mensen die denken dat het niet rendabel is om zonne-energie op te wekken in Nederland!

Middels de Woonbewust rendement calculator kunt u bekijken wat zonnepanelen op uw woning gaan opleveren. Met een zonne-energie systeem wekt u zorgeloos uw eigen groene energie op en kunt u flink besparen op uw energiekosten. Daarnaast draagt u een stukje bij aan een duurzamer Nederland en heeft u geen last meer van toekomstige prijsstijgingen van energieleveranciers.

Er zijn verschillende regelingen die het interessant maken om nu te investeren in de aanschaf van zonnepanelen. Zo is er ook in 2017 een btw teruggave regeling, zijn er subsidies voor het MKB en zijn er diverse duurzaamheidsleningen. Op deze pagina vind je een overzicht van de actuele subsidies en overige regelingen.

Wilt u meer weten over zonnepanelen? Woonbewust.nl geeft antwoord op groot aantal vragen over zonnepanelen en zonne-energie. Bijvoorbeeld over de efficiency, rendement, subsidies, prijzen en kosten en de installatie.

Blog berichten

Op ons blog vind je actuele artikelen over zonne-energie en het gebuik of de installatie van zonnepanelen.

  • Geplaatst op 05-08-2014

    Goede isolatie is niet alleen belangrijk in de winter om je woning lekker warm te houden, maar zorgt ook voor een aangename koelte tijdens de zomer. Een goede isolatie zorgt ervoor dat de temperatuur altijd op een prettig niveau kan worden ingesteld en voorkomt hoge energiekosten. In dit artikel vind je diverse manieren om je woning te isoleren, van dakisolatie tot radiatorfolie achter de cv ketel.

  • Geplaatst op 20-05-2014

    Door je huis goed te isoleren kan de temperatuur altijd op een comfortabel niveau worden ingesteld. Er zijn diverse manieren om je huis duurzaam te isoleren. In dit blog wordt uitgelegd wat duurzaam isoleren is en hoe je huis duurzaam kunt isoleren. Ook wordt uitgelegd wat hiervan de voordelen zijn.

  • Geplaatst op 05-09-2014

    Zonnepanelen zijn er in vele soorten. De meest voorkomende zonnepanelen wordt van kristallijn silicium gemaakt. Hierin zijn ook weer verschillende types, namelijk monokristallijn en polykristallijn. Beide materialen hebben verschillende eigenschappen omdat er een verschil zit in het productieproces. Daarnaast worden andere materialen besproken, zoals dunne film zonnepanelen van bijvoorbeeld amorf silicium, CIGS panelen en panelen die gemaakt worden van het natuurlijke mineraal perovskiet.