icon switch to dark mode icon switch to normal mode

De schadelijke effecten van klimaatverandering zien we inmiddels allemaal. Deze klimaatverandering komt mede doordat wij steeds meer broeikasgassen zoals CO2 zijn gaan uitstoten. Hierdoor warmt de aarde op. Dit proces kunnen we helaas niet stoppen, maar wel beperken. Woonbewust heeft als missie om samen met woningeigenaren te zorgen voor het beperken van CO2 uitstoot in onze woonomgeving.

Woningen zijn verantwoordelijk voor ongeveer 20% van de totale CO2-uitstoot van Nederland. Dit komt deels doordat veel Nederlandse huizen nog steeds een energielabel D of lager hebben. Dit moet en kan beter. Door woningeigenaren inzicht te geven over hoe ze hun energielabel kunnen verbeteren om zo de CO2-uitstoot van hun woning te verminderen, helpt Woonbewust mee aan het veiligstellen van een duurzame toekomst.

Lees meer over klimaatverandering

Je eigen woning verduurzamen kan ingewikkeld zijn en veel vragen oproepen. Daarnaast vreest men vaak voor veel gedoe of hoge kosten. Dit is een gemiste kans. Wat goed is voor het klimaat, is vaak juist ook goed voor de portemonnee. Het verbeteren van jouw woning kan namelijk zorgen voor minder vaste lasten, meer wooncomfort en een stijging van de woningwaarde.

Door informatie en advies te geven helpen wij woningeigenaren bij deze vraagstukken en geven wij ze inzicht in hoe ze verduurzamende maatregelen kunnen realiseren en financieren. Hiervoor hebben wij een speciale woningscan ontwikkeld, die inzage geeft in de mogelijkheden en besparingen. Samen met jou hopen wij zo de vergroening van de Nederlandse woningen te helpen versnellen.

Team

Het Woonbewust team bestaat uit een mix van enthousiaste, professionele medewerkers met verschillende achtergronden. Van ervaren adviseurs en specialisten tot contentmakers met passie voor verduurzamen. Daarnaast hebben we een team van IT'ers, designers en ingenieurs die voortdurend werken aan het verbeteren van onze reken- en adviestools.

Allen delen zij de overtuiging dat we zuinig moeten zijn op onze aarde en de nog beschikbare grondstoffen. Onze dagelijkse missie: de energietransitie naar duurzame bronnen helpen bevorderen.

foto medewerkers Woonbewust

Adviespanel

Wij worden bijgestaan door professionals met veel praktijkervaring. Zij zetten hun actuele kennis en hun netwerk in voor Woonbewust en dragen met hun adviezen en feedback bij aan een eerlijke en accurate advisering voor woningeigenaren.

Woonbewust in de media

Logo Algemeen Dagblad
Logo Dagblad van het Noorden
Logo Leeuwarder Courant
Logo Rondom Drachten
Logo Trouw

Begin direct met besparen

Doe de gratis woningscan en kijk welke slimme maatregelen passen bij jouw woning!

Aangesloten organisaties
Vergelijk via Woonbewust offertes bij meer dan 60 installatie­bedrijven

Logo VoltaSolar
Logo Iso Profs
Logo Nederland Isoleert
Logo Milieu Centraal
Logo Zonvoornop
Logo Nederlandse Zonnepanelen Unie
Logo Compleet Duurzaam
Logo Isolatie Centraal

Op weg naar nieuwe energie

Morgenland is een korte animatiefilm (12 min) die een beeld geeft van ons land dat zich nu midden in de energietransitie bevindt.

Misschien wel de de grootste uitdaging voor iedereen in deze tijd: onze energietransitie naar 2050. Hoe krijgen we dat voor elkaar? Redden we dat in die tijd? Voor welke duurzame energiesoorten kiezen we? Wat verandert er in mijn leefomgeving?

In de film hiernaasthieronder de route naar een volledige duurzame energievoorziening.

Contactgegevens

Heb je een vraag of wil je contact met ons opnemen? We zijn het beste te bereiken via contact@woonbewust.nl.

Onze redactie kun je mailen via redactie@woonbewust.nl.

Zakelijk voorstel? Mail naar zakelijk@woonbewust.nl.

Of stuur een bericht via onderstaand contactformulier.

Logo WoonBewust B.V.

Postadres

WoonBewust B.V. WoonBewust B.V.
Biltstraat 118
3572 BK Utrecht Utrecht

Telefoon: work085 80 81 058
E-mail:
Website: Wij zijn Woonbewust. Wij werken met huiseigenaren aan het verduurzamen van hun Woningen. Dit doen wij door mensen te informeren over maatregelen zoals woningisolatie en zonnepanelen. Daarnaast geven wij consumenten onafhankelijk advies en hulp bij het vinden van betrouwbare leveranciers. Zo proberen wij samen met de huiseigenaren te werken naar een duurzamer Nederland.

KvK-Nummer: 75547082