Cv-ketels

De centraleverwarmingsketel, of afgekort cv-ketel, is het onderdeel van de centrale verwarming dat het water verwarmt door middel van een brander. Dit wordt meestal gedaan d.m.v. aardgas of stookolie. Het warme water wordt vervolgens het systeem ingepompt met een circulatiepomp, om zo alle vertrekken in het huis op temperatuur te brengen. Het afgekoelde water stroomt vanuit de radiatoren terug naar de cv-ketel, om opnieuw verwarmd te worden. De gewenste temperatuur wordt geregeld via de thermostaat. Er zijn verschillende soorten cv-ketels die we in Nederland aantreffen. Het gaat hierbij om verschillende soorten of type ketels, solo of combiketels en open of gesloten cv-ketels.

Op Woonbewust.nl vind je veel informatie en de meest gestelde vragen over cv-ketels. Hieronder vind je enkelele pagina's met meer informatie over o.a. soorten CV-ketels, onderhoud, storingen en thermostaten.

Meer over cv-ketels

Met een HR-combiketel en een zonneboiler, warmtepomp of slimme thermostaat kun je deze CO2-uitstoot drastisch verminderen. Naast een besparing voor de portemonnee, levert dit tevens een besparing op het milieu op. Daarom zijn er verschillende subsidieregelingen van toepassing op de aanschaf van een cv-ketel. In dit blog een overzicht van deze subsidies.

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de consument om een cv-ketel in huis te halen. In de regel kun je hierbij kiezen uit kopen, huren of leasen. Maar wat zijn de verschillen? En wat zijn de kosten voor het kopen, huren of leasen van een cv-ketel?

Om te voorkomen dat een ketel te snel moet worden vervangen is cv-ketel onderhoud ervan cruciaal. Aangeraden wordt om er in ieder geval eens in de drie jaar een installateur naar te laten kijken. In dit artikel lees je wat je zelf kan doen om een cv ketel in te stellen en deze efficiënter te laten werken.

Een cv-ketel die ouder is dan 12 tot 15 jaar dient te worden vervangen. Niet alleen voorkom je hiermee sneller onveilige situaties en storingen, een nieuwe moderne cv-ketel kan ook flink schelen op de energierekening. Maar hoe werkt dat, een cv-ketel vervangen? Kunt je dit zelf doen of beter laten doen? Waar moet je op letten bij het vergelijken van ketels?

Je verwarming op afstand aan- of uitzetten. Op elk moment van de dag inzage in je energieverbruik, zoals dat van je cv-ketel. Dit kan tegenwoordig allemaal met een slimme thermostaat (ook wel energiemanager genoemd). Maar wat heb je hieraan? Wat is het verschil met een slimme energiemeter? En kan een slimme thermostaat energie besparen? En wat zijn de kosten?

Een lekker warm huis in de winter. Na het sporten even een lekkere warme douche. Zaken die inmiddels voor iedereen onmisbaar zijn. Zaken waarbij je met centrale verwarming aangestuurd door een cv-ketel de populairste en voordeligste manier van verwarmen in huis haalt. Lees meer over de verschillende soorten cv-ketels zoals, solo- / combiketels en open- / gesloten cv-ketels.

Nieuwe CV-ketel nodig? Dan zit je met vragen zoals: Wat is de beste cv-ketel? Welk merk en type is geschikt? Kan ik beter een cv-ketel kopen of huren? Bespreek samen met een ervaren deskundige van Feenstra uw situatie en de mogelijkheden in een vrijblijvend adviesgesprek. Enkele dagen na uw gesprek met de adviseur van Feenstra ontvangt indien u dit wenst van Feenstra een vrijblijvende offerte.