Offertes aanvragen

Bij het bouwen of verbouwen van een woning is het altijd verstandig om experts en adviseurs te raadplegen. Zo weet je zeker dat je goed voorbereid bent en de verbouwing van het huis goed zal verlopen. Ook bij het isoleren van een woning is het raadzaam een isolatieadviseur om advies te vragen. In dit artikel wordt uitgelegd wat een isolatieadviseur precies doet en waar je op kunt letten.

afbeelding met spouwmuur isolatie
foto dakisolatie folie
foto spouwmuur isolatie 2

Vergelijk gratis vrijblijvende offertes voor woning­isolatie

Vraag via Woonbewust eenvoudig en snel tot wel 5 offertes voor isolatie­maatregelen.

Laat je gegevens achter en ontvang per e-mail direct offertes van bedrijven in jouw gemeente of regio.


hand point icon Offertes aanvragen

Een isolatieadviseur geeft, de naam zegt het al, advies over isolatie. Je kunt op twee manieren advies inwinnen over het isoleren van je huis. Het is mogelijk een adviseur via een isolatiebedrijf in te schakelen, maar je kunt ook advies inwinnen via een onafhankelijk adviesbureau. Veel bedrijven werken met hun eigen materialen en kunnen je daar dan ook uitgebreid over informeren. Een onafhankelijke adviseur geeft advies over allerlei soorten materialen en bespreekt samen met jou welke isolatiematerialen en welk isolatiebedrijf het beste bij jou en jouw woning past.

Afbeelding als illustratie bij artikel Wat doet een isolatieadviseur?
Een isolatieadviseur kan bij u een warmtescan uitvoeren, waario goed te zien is op welke plekken de warmte naar buiten lekt.

Persoonlijke afspraak

Zodra je een adviseur hebt benadert, wordt er een afspraak bij jou thuis gemaakt. De adviseur bespreekt jouw wensen en bekijkt in de woning wat er mogelijk is. Soms wordt er een endoscopisch onderzoek uitgevoerd, waarbij de adviseur met een slangetje gekoppeld aan een meetinstrument op moeilijk bereikbare plaatsen in de woning kijkt, bijvoorbeeld in de spouwmuur.

Daarnaast neemt de adviseur materialen mee die voor de isolatie gebruikt kunnen worden en legt hiervan de voor- en nadelen uit. Na de afspraak overweegt de adviseur alles wat jullie besproken hebben en komt hij/zij met een op maat gemaakt advies. Vaak ontvang je dan ook een overzicht van alle kosten en baten en krijg je een offerte van de geadviseerde isolatiemaatregelen. Dit advies kun je gebruiken bij het inhuren van een isolatiebedrijf.

Subsidies en uitvoering

Als je hebt besloten tot uitvoering over te gaan, bespreek dan ook de eventuele subsidies voor duurzame isolatie met de adviseur. Het is soms mogelijk om subsidies aan te vragen voor een verbouwing. De overheid investeert namelijk in energiebesparende maatregelen. Duurzaam isoleren is één van die energiebesparende maatregelen.

De subsidies kunnen zullen doorgaans verschillen per provincie en gemeente. Een adviseur is goed op de hoogte van welke subsidies er in jouw regio van toepassing zijn en kan je daarnaast helpen bij het aanvragen van de betreffende subsidies.

Uitvoering

Je hebt een isolatiebedrijf gevonden, de subsidies zijn aangevraagd, de offerte is akkoord en het isoleren kan beginnen. Ook in deze fase van de verbouwing kun je de adviseur laten helpen bij de uitvoering. Een goede adviseur zal de uitvoering in overleg met jou en het isolatiebedrijf plannen, begeleiden en controleren. Zo bewaakt hij voor jou het gehele proces en hoef jij je daar geen zorgen over te maken.

Bij een onafhankelijk adviesbureau ontvang je soms na afloop ook nog een opleververslag zodat je kunt checken of alles inderdaad is gegaan zoals gepland.

Vergelijk partijen

Het is natuurlijk niet verplicht om een adviseur in de arm te nemen, maar ontzettend handig is het wel. Door het advies kun je besparen op energie, krijgt het huis een nieuw energielabel en het neem je jezelf wat zorgen uit handen. Vaak zijn adviesgesprekken bij isolatiebedrijven gratis en vrijblijvend en bovendien kun je verschillende offertes met elkaar vergelijken. Zo weet je zeker dat je uiteindelijk de keuze kunt maken die voor jou het beste resultaat oplevert.

afbeelding met spouwmuur isolatie
foto dakisolatie folie
foto spouwmuur isolatie 2

Vergelijk gratis vrijblijvende offertes voor woning­isolatie

Vraag via Woonbewust eenvoudig en snel tot wel 5 offertes voor isolatie­maatregelen.

Laat je gegevens achter en ontvang per e-mail direct offertes van bedrijven in jouw gemeente of regio.


hand point icon Offertes aanvragen
external link icon
profiel afbeelding Woonbewust
Woonbewust
5 maanden geleden
afbeelding bij Een sedumdak verhoogt de levensduur van je dakbedekking. Sedum beschermt je dakbedekking namelijk tegen UV-str

Een sedumdak verhoogt de levensduur van je dakbedekking. Sedum beschermt je dakbedekking namelijk tegen UV-stralingen en neemt water op. Win-win, dus! đŸŒŋ #woonbewust #sedum #groen #groendak #sedumdak

external link icon
profiel afbeelding Woonbewust
Woonbewust
6 maanden geleden
afbeelding bij Er zijn verschillende subsidies mogelijk bij het aanleggen van een sedumdak. Benieuwd of jouw dak in aanmerkin

Er zijn verschillende subsidies mogelijk bij het aanleggen van een sedumdak. Benieuwd of jouw dak in aanmerking komt? Bekijk het via de link op ons profiel. 💚 #woonbewust #sedumdak #groen #subsidie

external link icon
profiel afbeelding Woonbewust
Woonbewust
6 maanden geleden
afbeelding bij Start vandaag nog met duurzamer wonen! Wij helpen je er graag bij. 💚🌱 #

Start vandaag nog met duurzamer wonen! Wij helpen je er graag bij. 💚🌱 #woonbewust #groen #groendak #duurzaam #duurzaamwonen #sedumdak